Прегледи ще се провеждат всеки четвъртък от 8:30 ч. до 12:30

...
Прегледи ще се провеждат всеки четвъртък от 8:30 ч. до 12:30
Коментари Харесай

В болница „Лайф Хоспитал“ Свети Влас започва прегледи опитен гастроентеролог


Прегледи ще се провеждат всеки четвъртък от 8:30 ч. до 12:30 ч. Д-р Лазаревска ще прави ехографска и клинична диагностика. Кабинетът работи по контракт със Здравна каса

Д-р Лазаревска е експерт гастроентеролог. Професионалните ѝ ползи са в региона на гастроентерологията, хепатология и ултразвук на коремни органи. Образование: Завършва Медицински университет Плевен през 2008 година, а своята компетентност Гастроентерология придобива през 2014 година Квалификации: Има документи за ехография на коремни органи, долна и горна ендоскопия с биопсия; Участва интензивно в годишни конгреси по специалността си и в региона на професионалните си ползи. От 2014 доктор Лазаревска практикува в Гастроентерологично поделение на МБАЛ Лайф Хоспитал, Бургас. Владее български и британски език.

- Д-р Лазаревска, болесттите на стомаха и дебелото черво са скрити, к акво ще препоръчте на пациените, които ще ви посетят в кабинет а ви  в Лайф Хоспитал – Свети Влас?

- " Ранната диагностика избавя живота ", правете профилактика.  За диагностика на гастроентерологично заболяване в кабинета организираме редица кръвни проучвания в композиция с биохимични индикатори и проучване на урина. При проблеми в горната част на стомаха наложително организираме горно ендоскопско изследване – фиброгастроскопия с следваща биопсия, полипектомия или ендоскопско кръвоспиране според от патологията.  Използваме най-висококачествена ендоскопска инсталация. Уточняването на проблемите в долната част на гастроинтестиналния тракт е посредством фиброколоноскопия. При противопоказания за тези проучвания прибягваме към рентген и скенер.

 През последната година необикновен интерес за нас съставляват диагностиката и лекуването на упорития горно- и долнодиспептичен синдром - т.е. гадене, киселини, упорити повръщания, болков синдром, диариен проблем или обстипатио (запек), неповлияващ се от лекуване у дома. Отключващ фактор за тези проблеми най-често се оказва приемът на пикантна и пържена храна или пък след консумация на алкохол.
Възможните аргументи за сходен синдром стартират от ГЕРБ, продължителен обострен гастрит, язва на стомаха и ред други болести, както и туморни образувания. Причината може да е и в различен орган.

- Увеличават ли се недоволствата на пациените през лятото?

- През летния интервал потокът от пациенти се ускорява осезаемо. Предимно идват пациенти с хронични проблеми, които се обострят в този сезон. Особен интерес съставлява упоритият диариен синдром, при който е затруднена диагностиката и най-често неправилно се приема за вирусен проблем. След неповлияване от лекуване в инфекциозно поделение нормално такива пациенти попадат при нас.Оказват се с хронично възпалително чревно заболяване (ХУХК или болест на Крон), където методът за лекуване е радикално друг. Това е заболяване за цялостен живот.

- На коя въ зраст съветвате пациентите да стартират профилактика?  -  

-  Особено значимо е след навършването на 50 години хората да организират профилактични кръвни проучвания и ендоскопска диагностика най-малко един път на 5 години, в случай че няма налице тревожни признаци. Туморните болести на долния гастроинтестинален тракт заемат второ място по безспорен брой туморни формирания при дамите след рак на гърдата и първо място при мъжете. Заболяванията от нашата област нормално протичат прикрито и незабележимо, т.е. когато има изразена симптоматика, пациентите към този момент са в напреднал етап на болестта. Ранната диагностика избавя живота.

Моят съвет е хората да обръщат внимание на проблеми като незначителна болежка в горния етаж на корема, от време на време гадене и киселини, съпроводени с болков синдром, или пък когато виждат необикновени признаци като кръв и слуз при изхождане. Свалянето на тежестта за къс интервал от време и появяването на анемия към този момент се считат за тревожни признаци. За удобството на всички пациенти и   поданици  на Свети Влас и покрайнините, на територията на болничното заведение действат и  ЕДИНСВЕТНИТЕ  в региона:  ЯДРЕНО-МАГНИТЕН РЕЗОНАНС, СКЕНЕР, РЕНТГЕН – графичен и скопичен уред,

Час за обзор при при други Лазаревска  може да запишете на адрес: гр. Свети Влас, ул.   „ Стара планина “ 10 или  на тел: 0554 2 21 52, 0886 85 97 17.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР